Programma 2019

Vrijdag 21 en Zaterdag 22 Juni

.

Nederlandse band Sugar Boy en de zondaars brengt de blues terug naar de massa's. De energieke live optredens van de band behaalde ze een stevige reputatie onder lange tijd bluesfans en jonge festival publiek. Hun stijl is een moderne mix van klassieke Blues met Soul, Funk en Rock 'n Roll. Dit gevarieerde geluid heeft de band festivals vlekken samen met daden zoals Robert Cray, The Fabulous Thunderbirds, Gov't Mule, Status Quo en Walter Trout verdiend.

Hoewel de band alleen professioneel sinds 2011, Sugar Boy en de zondaars die al is uitgevoerd op festivals en podia in België, Duitsland, Frankrijk, Italië en de Verenigde Staten toert. Het lang verwachte debuutalbum uitgebracht in januari 2014 (met een release party in de wereldberoemde zaal van Paradiso in Amsterdam). Bevordering van deze release ziet Sugar Boy en de zondaars vermaken publiek de wereld. Go check ze uit en zie wat de ophef is alles over!

Awards

• Winnaar Dutch Blues Challenge 2012

• 3e plaats Europese Blues Challenge 2013

• Semi-finalist International Blues Challenge in Memphis, Verenigde Staten

• Winnaar Blues & wijn Festival Award, Sicilië

• Beste Nederlandse Blues mondharmonicaspeler 2013

Nominaties

• Frankie Duindam voor beste Nederlandse Blues Drummer 2013

• Jongen Vielvoye voor beste Nederlandse Blues mondharmonicaspeler 2013

• Suiker jongen en de zondaars voor beste Nederlandse Blues Band 2013

• Alles wat die je kunt eten! Beste Nederlandse Blues Album 2014

• Alles wat die je kunt eten! Beste Blues Album 2014, pijl Classic Rock Radio

**************************************************************************

Travellin Brothers  (Spanje)

Travellin Brothers

Grote en legendarische Bluesmannen en bluesbands uit het verleden hebben vaak een nauwe relatie met oevers en rivierdelta’s. De Travellin’ Brothers vinden dat ze daar geen uitzondering op zijn. De band is opgericht in 2003, in de Baskische stad Leioa,  een industrieel gebied aan de oevers van de Nervion en de Bilbao rivierdelta.

De Travellin’ Brothers zijn geen echte broers, maar door de jaren heen is er een ijzeren band ontstaan, verbonden door de passie voor de blues. Honderden optredens en 8 cd’s hebben ervoor gezorgd dat de “broers” elkaar blindelings aanvoelen en dat is op het podium hoorbaar en zichtbaar.

In  2015 won de band overtuigend de European Blues Challenge in Brussel en wisten ze de finale van de internationale Blues Challenge in Memphis te bereiken.

De muziek is geïnspireerd op de swing en klassiek Jazz van de jaren ‘30 en ‘40 en de blues van de Mississippi delta. Denk aan bijvoorbeeld Minnie the Moocher van Cab Calloway, James Brown of de eerste Blues Brothers film. Het swingt, het rockt, het heeft blues, jazz en soul. De band heeft een energie waardoor je simpelweg niet stil kunt blijven zitten of staan.

Line-up:
    Jon Careage ( Lead Vocals )
    Aitor Cañibano ( Guitar )
    Enekor Cañibano ( Bass )
    Ander Unzaga ( Piano, Hammond B-3 )
    Isi Redondo ( Drums, Washboard )
    Alain Sancho ( Saxophone )

*****************************************************************************

Dave Chavez Band

RHYTHM & BLUES STRAIGHT FROM THE HEART

Dave Chavez is an urban rhythm & blues musician, who lives and plays the blues straight from the heart, and performs pure, raw and soulful rhythm & blues.

Over the last 30 years he proved to be the hottest bluesact from the Netherlands.

The Dave Chavez Band was finalist at ‘the Blues Challange’ (Blues Foundation NL) in 2013, was nominated for the ‘Best Blues Band Award’ in 2015 and for the ‘Best Blues Vocals Award’ 2016.

The Dave Chavez Band delivered two well-received albums:
    ‘Sharp like a knife’ (2013)
    ‘Loving BattleGround’ (2016)

From childrens homes and life on the streets, Dave ended up on international stages in England, Belgium, France and Surinam.

Y’all wanna know why?
    “Blues is not a act, it’s life 24/7” (quote Dave Chavez)

Dave Chavez Band bestaat uit :

Dave Chavez / Guitar and Vocals
    Peter Offerman / Bass
    Matthijs Stauttener / Hammond Piano
    Steve " Dynamite" Wouters / Drums

Special Guest / Richard van Bergen

Richard van Bergen

Al 30 jaar laat hij zich inspireren door verschillende stijlen muziek.                Richard van Bergen is dan ook van alle markten thuis, en dat bewijst hij regelmatig op de binnen- en buitenlandse podia. In de loop der tijden heb ik Richard in veel verschillende bands gezien en gehoord, en iedere keer ben ik weer onder de indruk van de muzikaliteit van deze uiterst sympathieke man.

**************************************************************

De New Roots, Southern soul rock met New Orleans invloeden van Living Room Heroes heeft veel raakvlakken met artiesten als The Wood Brothers, The Black crowes, Tedeschi Trucks band en Dr John.
    Van klein en zoet naar opzwepend en energiek. Van rauw en vuil tot melodieus en virtuoos. Echt en intensief. Het Nijmeegse viertal bestaande uit Henri Zoetbrood, Marc van Hout,  Björn van den Boom en Matthieu Cleijne

Stichting Blues on the River

Blues Cruise on the River Maas - Rotterdam